Afvallen met EMS: is het mogelijk?

EMS training afvallen, is het haalbaar? Onthoud dat deze praktijk al lang door topsporters wordt gebruikt om hun training te optimaliseren of om beter te herstellen. Nu wordt het gevraagd als een hulpmiddel om extra kilo's te verliezen. Het geïsoleerd verstevigen van spieren met een apparaat heeft geen effect op de gewichtstoename. Steeds meer sportscholen bieden echter elektrostimulatie voor het hele lichaam tegen redelijke prijzen. Trek een shorty wetsuit aan waarop een vest en bandjes met elektroden worden geplaatst. De elektroden worden op doellocaties geplaatst zoals de billen, dijen, rug, borstspieren, enz. Ongeveer tien elektroden kunnen alle delen van het lichaam gelijktijdig bewerken door middel van verschillende oefeningen.

Wat kan je verwachten van EMS?

Gelijktijdige contracties in combinatie met beweging helpen de hartslag te verhogen, te zweten en calorieën te verbranden. Onderzoekers van de Pomegranate University hebben bewezen dat EMS het metabolisme tot 72 uur daarna kan optimaliseren. Maar weet dat het helpt om het hele lichaam strakker te maken. Resultaten zijn zichtbaar na 4 tot 6 weken, mits je rekening houdt met de kwaliteit van je voeding.

De schaduwpunten van elektrostimulatie

Wil je vetopslag aanpakken, kies dan voor een duursessie van minimaal 40 minuten. Er is dus geen sprake van om klassieke praktijken te verwaarlozen ten gunste van elektrostimulatie. Je kan zelfs afwisselen met hardloopsessies. Bovendien moet worden vermeld dat elektrostimulatiecursussen niet zonder risico zijn. Houd er rekening mee dat dit type apparaat behoorlijk traumatisch kan zijn, wat micro-laesies in de spieren kan veroorzaken. Daarom is het essentieel om, voordat je met lichaam en ziel aan de slag gaat, het advies van een arts in te winnen.

Hoe doe je een effectieve EMS-praktijk?

Om succesvol te zijn met deze praktijk, moet je eerst medisch advies inwinnen. Zorg er ook voor dat je het aantal sessies beperkt, wat niet meer dan twee per week mag bedragen. Je moet ook van de laagste intensiteit naar de hoogste gaan. Het is ook raadzaam om veel water te drinken voor een betere eliminatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.