Een mooi afscheid

Vaak komt een overlijden onverwachts. Is er plotseling een dierbaar familielid overleden? Uitvaart Bloemendaal kan dan zorgen voor een mooi afscheid. Ook tijdens een crisis als corona is het, binnen de geldende regels, gelukkig mogelijk om te zorgen voor een passend afscheid. Samen met de nabestaanden wordt er gezocht naar de mogelijkheden voor een mooi afscheid.

Kiezen voor een begrafenis of crematie

Er kan in Nederland gekozen worden tussen cremeren en begraven. Een derde optie is het beschikking stellen van het lichaam van de overledene aan de wetenschap. Vaak heeft de overledene voor zijn overlijden zelf een keuze gemaakt. Heeft hij dat niet gedaan? Dan moeten zijn nabestaanden een keuze maken. Is er gekozen voor een begrafenis? tegenwoordig kan met begraven worden op een reguliere begraafplaats of een natuurbegraafplaats. Op een natuurbegraafplaats wordt de overledene begraven op een mooie plek. Er komt geen steen op zijn graf. Is er gekozen voor een crematie? Dan beslissen de nabestaanden na een aantal weken wat er met de as gebeurt. Nabestaanden kunnen de as van de overledene  in een urn of as-sieraad dicht bij zich houden. Andere mogelijke opties zijn het begraven van de urn of het uitstrooien van de as.

Het plannen van de dag van de uitvaart

De uitvaart wordt in alle rust gepland. Speelt de bijeenkomst zich in kleine kring af of met alle vrienden en bekenden? Vindt de bijeenkomst thuis plaats, of wordt er gekozen voor een bijeenkomst in de kerk, in de aula van het crematorium of in een andere locatie? Wordt er gekozen voor een kennisgeving in een advertentie, een kennisgeving per traditionele brief, een kennisgeving per mail of voor een combinatie van deze mogelijkheden? Ook moet er gekozen worden voor een kist of voor een andere mogelijkheid, zoals bijvoorbeeld een rieten mand. Wat betreft het vervoer op de dag van de uitvaart zijn er ook diverse mogelijkheden. Er kan onder andere gekozen worden voor een rouwauto, een bakfiets of een loopkoets. De nabestaanden moeten ook hun wensen kenbaar maken wat betreft de invulling van de condoléance-bijeenkomst.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.