Haar

Haar, iets wat de meeste mensen op de wereld hebben. Het haar op je hoofd bestaat uit een eiwit, genaamd keratine, hetzelfde als waar je vinger en teen nagels van zijn gemaakt. Bij veel mensen groeit het aardig snel, namelijk zo ongeveer 0,3 millimeter per dag, iets minder dan een centimeter per maand. Hierdoor moet men vaak naar de kapper, aangezien het anders zeer lang wordt, namelijk tot wel 60 centimeter bij mannen en 80 centimeter bij vrouwen. Er zijn vele kleuren haar, maar de meeste mensen hebben zwart haar, wat de enige haarkleur is waarvan er niet bekend is hoeveel haartjes een persoon gemiddeld heeft als zij die kleur hebben.

Aanpassingen

Vaak zijn mensen niet blij met het kleur haar dat zij hebben, waarna zij dan ervoor kiezen om hun haar aan te passen, of door te knippen of door een andere kleur erop te verfen. Een veelvoorkomende oplossing die mensen vaak toepassen is een andere coupe knippen. Dit zorgt voor een heel andere look dan waar men aan gewend is. Wat ook gebeurt is highlights, wanneer men strookjes haar van lichtere tinten tussen hun haar “plakt”, hierdoor ziet het er frisser uit. Hiertegenover staan lowlights, waar je strookjes donkerder haar onder je andere haar plaatst, wat voor een diepere kleur zorgt.

Baylage

Een baylage, een ander soort vorm van highlights. De kleur wordt niet in strookjes aangebracht op het haar, maar wordt aan de oppervlak van het haar aangebracht, wat er natuurlijker uitziet dan wanneer men er strookjes in plaatst. Dit ziet er veel subtieler uit dan een aantal highlights, en het geeft amper uitgroei, wat ervoor zorgt dat het minder vaak aangebracht hoeft te worden. Uitgroei is wanneer de highlights letterlijk uitgegroeid zijn, wat ervoor zorgt dat er midden in het haar gekke strookjes haar zitten met een andere kleur dan het andere haar. Als je geen highlights wilt laten aanbrengen kan je in Amsterdam ook een baylage doen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *