Herenkapper in Tilburg

Haar, iets wat de meeste mensen op de wereld hebben. Het haar op je hoofd bestaat uit een eiwit, genaamd keratine, hetzelfde als waar je vinger en teen nagels van zijn gemaakt. Bij veel mensen groeit het aardig snel, namelijk zo ongeveer 0,3 millimeter per dag, iets minder dan een centimeter per maand. Hierdoor moet men vaak naar de kapper, aangezien het anders zeer lang wordt, namelijk tot wel 60 centimeter bij mannen en 80 centimeter bij vrouwen. Er zijn vele kleuren haar, maar de meeste mensen hebben zwart haar, wat de enige haarkleur is waarvan er niet bekend is hoeveel haartjes een persoon gemiddeld heeft als zij die kleur hebben. Wel is bekend dat de mensen die een blonde haarkleur hebben over het algemeen de meeste haartjes hebben.

Kapper

Een kapper is een man of vrouw die gespecialiseerd is in het knippen of stileren van haar. Kappers werken over het algemeen in kapsalons, maar bezoeken soms ook mensen aan huis, waar zij dan het haar vaak knippen en föhnen. Tegenwoordig willen veel mensen vaak hun haar bleken, waarna de kapper dan haarverf of waterstofperoxide gebruikt om de kleur van het haar te veranderen. Eerst waren er specifieke opleidingen voor mannen en vrouwen die kapper wilden worden, maar tegenwoordig zijn deze samengevoegd.

Herenkappers

De meeste kappers knippen het haar van voornamelijk mannen, aangezien mannen vaker naar de kapper gaan dan vrouwen. Een man heeft over het algemeen vaker kort haar dan een vrouw, waardoor het meer merkbaar is wanneer een man lang haar heeft dan een vrouw. Ook al groeit het haar van een man en van een vrouw met hetzelfde tempo, knippen vrouwen vaker hun haar voor een lang stuk af dan mannen, die meestal vaak een klein beetje laten knippen. Vroeger heetten alle kappers barbieren, maar die term wordt nu alleen nog maar gebruikt voor herenkapper. Als je in Tilburg bent, kun je daar een Herenkapper Tilburg bezoeken, die je haar precies knipt zoals je wilt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *