Meditatie Breda

Meditatie heeft enorm veel positieve effecten op je gezondheid. Zo zorgt meditatie voor meer rust in je hoofd, minder stress in je lichaam en veel meer. Veel mensen denken dat meditatie betekent dat je urenlang stil zit zonder na te denken. Dit maakt het voor veel mensen lastig om te beginnen, omdat dit vrijwel onmogelijk lijkt. Maar gelukkig hoeft meditatie helemaal niet zo te gaan zoals boeddhisten in een klooster dat doen. Meditatie kan op allerlei verschillende soorten manieren worden beoefenend. Wil jij ook meditatie doen in Breda en ben je benieuwd naar de verschillende soorten meditatie? Lees dan verder.

Geleide meditatie

De meest populaire vorm van meditatie is een geleide meditatie. Een geleide meditatie kan je in je in de comfort van je eigen bed beoefenen. Zo kan je een enorm veel geleide meditaties vinden op youtube, spotify of op een speciale meditatie app. Dit is de meest toegankelijke manier om een meditatie te doen, omdat je je volledig kan focussen op de rustgevende stem die jou aandacht navigeert. Vaak ga je je hierbij focussen op verschillende delen van je lichaam. Het kan ook een visualisatie zijn waarin je onder wordt gedompeld in je eigen fantasiewereld.

Wandelmediatie

Een mediatie hoeft niet altijd zittend te zijn. Zo kan je ook een loop mediatie doen. Hierbij ga je heel bewust lopen in de ruimte waarin je je bevindt. Je word je hierbij bewust van de grond onder je voeten en alle andere sensaties die je voelt. Je kan dit zelfstandig doen of met een groepje waarin je geleid wordt. Een loop meditatie is een speelse manier van mediteren die leuk is om te beoefenen als je nieuw bent met meditatie.

Yoga

Yoga kan ook een mediatief karakter hebben. Zo wordt yin yoga ook wel meditatie in vormen genoemd. Je blijft een tijd lang in dezelfde houding en focust je daarbij op de sensaties die je voelt in je lichaam. Dit is ook een erg toegankelijke manier van meditatie omdat je niet steeds in dezelfde houding hoeft te zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *